• home
 • video
 • pas verschenen

  Praet: "Dacht eerst dat selectie een grap was"

  "Ik kende het nummer niet, dus dacht dat het een grap was."

  Anderlecht-speler Dennis Praet (20) werd voor het eerst opgeroepen door Marc Wilmots voor de interlands tegen IJsland en Wales. "Ik dacht eerst dat het een grap was van mijn vrienden. Ik had het niet verwacht", reageert hij.

  Anderlecht speelt dit weekend de topper tegen AA Gent. Toch ging op de persconferentie alle aandacht naar Dennis Praet, de gloednieuwe Rode Duivel. "Mijn selectie was een verrassing", begint Dennis Praet.

  "Ik kende het gsm-nummer niet dus ik dacht dat het een grap was van een van mijn vrienden. Maar toen Steven Defour zei dat de selectie zo bekend werd gemaakt, geloofde ik het. Pas toen besefte ik dat het echt was."

  "Het is een leuk gevoel. Ik weet dat ik met Kevin De Bruyne en Nacer Chadli stevige concurrenten heb. Daarom is in de selectie zitten op zich al een hele beloning."

  Praet schittert al een heel seizoen bij Anderlecht. En zeker na zijn selectie voor de Rode Duivels kan de interesse van internationale clubs niet uitblijven. Anderlecht wil tien miljoen voor zijn goudhaantje. "Daar weet ik niets over. Ik ben er ook nog niet mee bezig. Het seizoen is nog lang en ik focus me op Anderlecht. Daarna zien we wel."