• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen provinciaal voetbal onder de taalgrens door België-Wales

  De Rode Duivels nemen het 16 november op tegen Wales.

  De provinciale Waalse clubs komen uit protest niet in actie op zaterdag 15 en zondag 16 november. Ze kunnen zich niet vinden in de timing van de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Wales.

  Zondag 16 november om 18u nemen de Rode Duivels het op tegen Wales in hun kwalificatiecampagne voor het EK. Daar zijn de Franstalige provinciale clubs allesbehalve tevreden over. Ze vrezen dat veel supporters thuis gaan blijven voor de buis.

  Uit protest stelt de Organisatie van Franstalige Voetbalclubs (ACFF) de geplande wedstrijden van dat weekend uit. De bevoegde provinciale instanties hebben zich hierbij aangesloten. In Vlaanderen gaan de provinciale wedstrijden wel door.