• home
 • video
 • pas verschenen

  Duivel hangt zijn drietand aan de haak

  "De Duivel" was een gewaardeerde gast in de wielerwereld.

  20 jaar lang kleurde hij de bergetappes in de Tour de France. Maar door gezondheidsproblemen en een gebrek aan sponsors houdt "de Duivel" (Didi Senft) ermee op.

  Verkleed als een duivel joeg Didi Senft sinds 1993 menig renner de stuipen op het lijf tijdens bergetappes in de Tour. Vooral de grote tenoren - landgenoot Ullrich en Armstrong - werden vaak op de hielen gezeten door de Duitse wielergek.

  Maar op 62-jarige leeftijd ziet Senft zich verplicht om zijn duivelse alter ego opzij te schuiven. "Financieel kan ik de reiskosten niet meer aan", vertelt "de Duivel" in Bild die de langst berijdbare fiets ter wereld in elkaar knutselde.

  Retro 2009: Duivel houdt van gekke fietsen