• home
 • video
 • pas verschenen

  Drie Club-goals in Europa: Papin, Staelens en co gingen Refaelov voor

  Lior Refaelov was de grote man bij Club Brugge in de ruime zege in Kopenhagen. Refaelov is niet de eerste Club-speler die 3 keer of meer scoorde in Europa. Hij trad in de voetsporen van Rensenbrink, Lambert, Vandereycken, Papin, Brylle, Van der Elst, Staelens en Martens.

  1985: Jean-Pierre Papin rolt Boavista op

  In de eerste ronde van de Uefa Cup moet Club Brugge een 4-3-nederlaag uit de heenmatch goedmaken tegen Boavista. Dat loopt niet van een leien dakje, maar dankzij drie goals van Jean-Pierre Papin lukt het toch: 3-1.

  1987: Club schakelt Leningrad uit dankzij vier goals van Brylle

  In het seizoen 1987-1988 bouwt Club een stevige thuisreputatie op in de UEFA Cup. Het begint allemaal in de eerste ronde dankzij een 5-0-zege tegen Zenit Leningrad. Kenneth Brylle scoort vier keer en zo wist Club de 2-0-nederlaag uit de heenmatch uit.

  1987: Leo Van der Elst treft 3 keer raak op heroïsche avond

  Op een barkoude winterdag in 1987 veegt Club Brugge in de achtste finales het 3-0-verlies in Dortmund uit. Met drie doelpunten (twee stafschoppen) beleeft Leo Van der Elst een van zijn momenten van glorie. Geniet vooral ook van het interview van Rik De Saedeleer achteraf.

  1997: Gorica slikt drie goals van Lorenzo Staelens

  In de voorrondes van de Uefa Cup komt Club Brugge Gorica uit Slovenië tegen. Onder meer dankzij drie goals van Lorenzo Staelens staat het bij de rust al 0-5 voor Club, maar de Slovenen scoren nog drie keer: 3-5.

  2001: Sandy Martens scoort 3 keer in ruime Europese zege van Club

  In de 1/16e finales van de UEFA-cup hakt Club Brugge CSKA Kiev in de pan. Sandy Martens is een van de uitblinkers van de avond, want hij maakt drie doelpunten in de ruime 5-0-overwinning.

  Rensenbrink, Lambert en Vandereycken gingen hen voor

  • Rob Rensenbrink scoorde drie keer tegen Ujpest Dosza (Hon) in 1969
  • Raoul Lambert maakte in 1973 zowel tegen La Valletta als tegen Bazel drie doelpunten.
  • René Vandereycken maakte in 1975 de drie Brugse goals in de 4-3-nederlaag tegen Lyon.

  Van deze wedstrijden hebben we helaas geen beelden gevonden in ons archief.