• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Anderlecht mag van mij in Eurostadion spelen"

  Een van de drie ontwerpen voor de nieuwe voetbaltempel in Brussel.

  In tegenstelling tot Club-voorzitter Bart Verhaeghe is Ivan De Witte wel een voorstander van het nieuwe nationaal stadion. "Je mag me zelfs een supporter noemen van het project", zegt de voorzitter van AA Gent. "Maar het wordt hoog tijd dat er iemand opstaat die de betrokken partijen bij elkaar brengt en dit verhaal op een zeer open en transparante wijze communiceert."

  Het Eurostadion zorgt voor tweespalt in de Belgische voetbalwereld. Eerder spuwde Club-voorzitter Bart Verhaeghe zijn gal over de bouw van een nieuw nationaal stadion. Maar collega Ivan De Witte is duidelijk een andere mening toegedaan.

  "Ik zou er geen enkel probleem mee hebben dat er een nationaal stadion gebouwd wordt", vertelt Ivan De Witte aan Sporza. "Sterker: je kan me misschien wel een supporter noemen van het Eurostadion."

  "Wat mij wel stoort is het gebrek aan transparantie, zowel van de voetbalbond als de betrokken partijen (onder meer de stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Anderlecht)."

  "Het is hoog tijd dat er iemand de betrokken partijen bij elkaar brengt en dit verhaal op een zeer open en transparante manier communiceert. Hoe meer openheid, hoe minder weerstand er zal zijn."

  "Financiële bijdrage Anderlecht bekendmaken"

  Dat Anderlecht gebruik zou maken van het Eurostadion vormt voor De Witte geen probleem. "Dat mag van mij", stelt de voorzitter van AA Gent, "maar er moet meegedeeld worden welke bijdrage Anderlecht zal leveren op financieel vlak. Pas dan zal iedereen gerustgesteld zijn dat er geen competitievervalsing mee gepaard gaat."