• home
 • video
 • pas verschenen

  Atletiek Vlaanderen: "D'hoedt heeft zich niet meer verbeterd op 1500m"

  Jeroen D'hoedt moest het EK missen met een schaambeenblessure.

  Jeroen D'hoedt was enorm teleurgesteld om te horen dat zijn tewerkstellingscontract bij Atletiek Vlaanderen werd beëindigd. "Dat betekent niet dat een atleet wordt afgeschreven", reageert Ivo Hendrix, voorzitter van Atletiek Vlaanderen.

  D'hoedt moest het EK atletiek in Zürich laten schieten door een schaambeenblessure en kreeg vandaag de rekening gepresenteerd. De uittredende winnaar van de Crosscup verliest zijn tewerkstellingscontract bij Atletiek Vlaanderen.

  "Jeroen is een diamant met een schitterende ontwikkelingslijn. Als junior werd hij Europees kampioen cross. Als 21-jarige stond hij op het WK Atletiek in Zuid-Korea. Maar sinds 2011, dat zijn drie jaren, verbeterde hij zich niet meer op de 1.500 meter", verklaart Hendrix.

  "De werkgever van de atleten met een contract beoordeelt in eerste instantie op progressie en uitslagen in olympische disciplines. De uitstekende prestaties van Jeroen in het veldlopen wegen daardoor minder door in de besluitvorming."

  "De beslissing om een tewerkstellingscontract te beëindigen betekent echter niet dat een atleet wordt afgeschreven. Het is eerder een oranje knipperlicht dat aangeeft dat de atleet zich op een kritisch moment bevindt in zijn of haar ontwikkeling."

  "Maar dat wordt niet zo ervaren. Het stopzetten van een tewerkstellingscontract wekt sterke emoties op en veroorzaakt soms een langdurige deining in onze topsportgemeenschap", besluit Hendrix.