• home
 • video
 • pas verschenen

  "Feest als Gent wint tegen Anderlecht!"

  Gent-voorzitter Ivan De Witte predikt bescheidenheid.

  AA Gent doet zondag een gooi naar de herfsttitel tegen Anderlecht. "Dat zou een mooie beloning zijn voor iedereen die zich gigantisch heeft ingezet voor onze ploeg", blikt Gent-voorzitter Ivan De Witte vooruit.

  De Ghelamco Arena is klaar om te ontploffen. Als de manschappen van Hein Vanhaezebrouck Anderlecht zondag over de knie leggen, veroveren ze niet alleen de koppositie maar steken ze ook de herfsttitel op zak.

  "De trainer (Hein Vanhaezebrouck, red) zou zondag wel eens de doorslag kunnen geven", zegt Gent-voorzitter Ivan De Witte. "Vanhaezebrouck staat voor voetbal en is een meester-tacticus."

  "Het grote verschil met zijn voorgangers is dat hij nog professioneler te werk gaat. Zowel op training als tijdens het analyseren van de tegenstander. We zijn ook al volop bezig met versterking voor de wintermercato en de zomer."

  Maar het zijn natuurlijk nog altijd de spelers die de tactische plannetjes van strateeg Vanhaezebrouck moeten uitvoeren. "Kwalitatief kunnen we niet tippen aan Anderlecht en Club Brugge", geeft De Witte toe. "Maar we kunnen dat compenseren met een sterke groepsgeest en veel inzet."

  "Of ik droom van de herfsttitel? Natuurlijk! Het zou een beloning zijn voor iedereen die zich gigantisch heeft ingezet voor onze ploeg. Als we winnen tegen Anderlecht barst er een feest los in Gent en omstreken. Het is dan aan ons om daarna met beide voeten op de grond te blijven."