• home
 • video
 • pas verschenen

  Wijsmans: "Succes volleybal in België is geen toeval"

  Wout Wijsmans is op zijn 37e nog altijd niet versleten.

  Wout Wijsmans volleybalt in de herfst van zijn carrière in Turkije, bij Fenerbahçe. "Ik voel me fysiek goed en amuseer me nog altijd", zegt de 37-jarige Italiaanse Belg aan Sporza. Voor het volleybal in zijn vaderland heeft hij niets dan lof.

  Wout Wijsmans was jarenlang de beste Belgische volleybalspeler. Hij draaide 14 jaar mee in de Italiaanse top. "Maar ik was wat uitgekeken op die competitie en had nood aan een nieuwe uitdaging", zegt hij aan Sporza.

  "China was een leuke ervaring, zowel op sportief als persoonlijk vlak. Ik ben er kampioen geworden, ondanks dat Sjanghai niet de favoriet was. Ik had gehoopt te mogen blijven, maar ze zochten jongere spelers."

  "Nu ben ik bij Fenerbahçe aan de slag. Ook dat valt tot nu toe heel goed mee (foto, met zijn twee dochters). Ik voel me fysiek goed en amuseer me nog altijd. Ik wil niet zomaar spelen om te spelen."

  "De financiële middelen in Turkije zijn wel iets minder dan vroeger, maar ik ben al altijd op tijd betaald. Vooral het vrouwenvolleybal is hier populair. Het budget voor de vrouwen ligt hoger dan dat bij de mannen en er komt ook meer volk kijken."

  "Het volleybal zit in de lift in België"

  Wijsmans keert België al een paar jaar de rug toe. Toch volgt hij de opgang van het volleybal in ons land nog altijd op de voet. "Het is geen toeval dat de drie Belgische clubs wonnen in de Champions League. Er worden al jaren goeie resultaten geleverd door de Belgische clubs, ondanks de beperkte budgetten."

  "De jeugdwerking is ook heel goed, dat zie je aan de nationale ploegen bij de mannen en vrouwen. Het volleybal zit duidelijk in de lift in België. De interesse van het grote publiek is er nu ook."