• home
 • video
 • pas verschenen

  Praet is Rode Duivel, Benteke en Vanden Borre keren terug

  Dennis Praet manifesteert zich de laatste maanden bij Anderlecht.

  Marc Wilmots heeft 25 namen bekendgemaakt voor de oefeninterland tegen IJsland (12 november) en de EK-kwalificatie-interland tegen Wales (16 november). Anderlecht-talent Dennis Praet (20) is er voor het eerst bij. Christian Benteke en Anthony Vanden Borre keren na lange blessures terug. In vergelijking met Andorra en Bosnië vallen Steven Defour (geblesseerd) en Jelle Van Damme af.

  Christian Benteke (foto) miste het WK met een gescheurde achillespees en speelt sinds enkele weken weer in de spits bij Aston Villa.

  Bondscoach Marc Wilmots is tevreden over zijn terugkeer en gunt hem meteen een basisplaats tegen IJsland, net als Moussa Dembele.

  Dennis Praet zit voor het eerst in de selectie. De Anderlecht-middenvelder presteerde de voorbije maanden sterk en dat is ook de bondscoach niet ontgaan. Ook zijn ploegmaat Anthony Vanden Borre, die op het WK uitviel, wordt maandag op de Duivels-training verwacht.

  Steven Defour, Thomas Vermaelen en Kevin Mirallas ontbreken door blessures.

  "Praet heeft me twee keer verrast tegen Arsenal"

  De selectie van Christian Benteke was voor bondscoach Wilmots een evidente keuze. "Hij heeft een lange weg afgelegd en ik ben heel blij om hem terug te zien", zegt Wilmots.

  "Na de mindere match tegen QPR heb ik hem meteen gebeld. "Blijf rustig, je komt er wel. Je zult ook in de selectie zitten en spelen", gaf ik hem mee. Tegen Tottenham (vorig weekend) vond ik hem uitstekend. Ik zag toen weer de oude Benteke. Hij is nu conditioneel volledig in orde."

  Ook Moussa Dembele zal starten tegen IJsland. "Hij heeft de jongste maanden weinig speeltijd gehad. Niemand twijfelt over zijn kwaliteiten en bij ons zal hij vertrouwen kunnen tanken. Ik zal overigens nog meer spelers een kans geven tegen IJsland. De andere basisspelers hebben de jongste weken al heel veel matchen gespeeld."

  Dennis Praet is een opvallende aanwezige in de kern van Wilmots. "De laatste twee maanden speelt hij achter de spitsen en daar doet hij het goed. Hij is erg geëvolueerd. Tegen Arsenal heeft hij mij twee keer enorm verrast: balvast, krachtig, vechtersmentaliteit. Dat hij er bij is, is zijn verdienste."

  Een selectie voor Praet leek nochtans niet voor meteen. Bondscoach Wilmots had zich niet echt lovend uitgedrukt over het niveau van de Belgische competitie. "We minachten de Jupiler Pro League niet. Er zijn goeie spelers in België, maar de concurrentie met de Duivels in het buitenland is enorm. Maar Dennis heeft getoond dat hij kwaliteiten heeft."

  "Kern wordt breder: goed voor de nationale ploeg"

  • Marc Wilmots over de pikorde bij de spitsen: "Die heb ik niet. Ik ben blij met 3 goeie spitsen (Benteke, Lukaku, Origi). Wie speelt, hangt af van de tegenstander en vorm. Iedereen heeft in het verleden zijn steentje al bijgedragen."
  • Over de afwezigheid van Steven Defour: "Gelukkig heb ik veel keuze op het middenveld en kan ik zijn blessure opvangen. Daar heb ik een luxeprobleem. Vermaelen, Defour en Mirallas zouden er normaal altijd bij zijn. Maar de kwaliteit groeit en de kern wordt breder. Dat is positief voor een nationale ploeg."
  • Over enkele beloftevolle Duivels: "We hebben Youri Tielemans, Thomas Meunier en Thorgan Hazard intensief gevolgd. Ze komen in aanmerking voor de A-kern, maar we moeten keuzes maken. Ze moeten ook geduld hebben."