• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch schaatskampioen: "Altijd gecombineerd met skeeleren"

  Schaatskampioen Michel Mulder: "Ik vind skeeleren gewoon heel leuk."

  Michel Mulder, olympisch sprintkampioen, onderbreekt zijn schaatsseizoen voor het WK skeeleren in Rosario in Argentinië. "In een post-olympisch jaar vond ik het WK een extra uitdaging", vertelt de 28-jarige Nederlander.

  Over een week gaat in het schaatsen het Wereldekerseizoen weer van start, maar Michel Mulder ruilt zijn ijzers even voor zijn wieltjes. Komend weekend rijdt de Nederlander het WK skeeleren.

  "Ik heb beide sporten altijd gecombineerd", legt de olympische kampioen op de 500 meter uit.

  "In 2011 heb ik brons behaald op het WK skeeleren in Zuid-Korea. En een half jaar later werd ik tweede op het WK schaatsen. In 2012 werd ik wereldkampioen skeeleren, een half jaar later wereldkampioen op het ijs."

  "Ik vind skeeleren gewoon erg leuk. En in een post-olympisch jaar vond ik het WK skeeleren een extra uitdaging. Zeker na al die druk na de Spelen."

  "Het zou mooi zijn als de kalenders beter op mekaar afgestemd worden. In Nederland lukt dat. Bij ons is de skeeler- en de schaatsbond dezelfde. Voor de internationale bonden is het nu een uitdaging om met mekaar te communiceren."

  "Niels Provoost mag mee op het podium"

  Welke ambities heeft Michel Mulder in Rosario? "Door het schaatsen heb ik de laatste weken wat minder geskeelerd, maar op het wegparcours moet ik mijn mannetje kunnen staan. Daar wil ik meerijden voor de wereldtitel", vertelt de Nederlander

  "Ik zal vooral moeten uitkijken voor de Zuid-Amerikanen en voor de Spanjaard Joseba Fernandez, de beste Europeaan momenteel. En met Niels (Provoost, red.) hebben jullie ook goeie ijzers in het vuur. Hij mag mee op het podium, maar dan wel een trapje lager", lacht Mulder.