• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard en penalty's: een geslaagd huwelijk

  Eden Hazard is de meest efficiënte penalty-nemer.

  Dat Timmy Simons de strafschopkoning in de Belgische eerste klasse is, was al langer duidelijk. Maar ook in Europa toont een Belg zich heer en meester vanaf de elfmeterstip. Eden Hazard miste in de Engelse en Franse competitie nog geen enkele strafschop en gaat enkele echte specialisten vooraf. Zijn misser in de CL gisteren was dan ook uitzonderlijk.

  Vorig weekend schonk Eden Hazard met een perfecte strafschop Chelsea de drie punten tegen QPR. Het is geen verrassing dat Hazard ook onder José Mourinho de penalty's mag nemen.

  Hazard staat al langer bekend als een uitstekende strafschopnemer en trapt zijn penalty's altijd zeer laag. Bij zijn club Rijsel faalde hij geen enkele keer: Hazard verliet Frankrijk in 2012 met 9 op 9.

  Ook in de Engelse competitie heerst Hazard. Tegen QPR nam hij vorige zondag al zijn achtste strafschop in de Premier League. U raadt het al: met 8 op 8 oogt ook dat rapport perfect.

  De website sportskeeda.com weet dat Hazard daarmee de meest efficiënte strafschopnemer van de laatste tien jaar in de grote Europese competities is. Hazard troeft onder meer Ronaldo, Ibrahimovic en Messi af, al hebben die tenoren wel al meer strafschoppen getrapt.

  Opvallend: Hazard trapte in zijn carrière al 30 strafschoppen en miste er slechts 3. Woensdagavond faalde hij tegen Maribor, in 2012 was de druk tegen Nordsjælland te groot en twee jaar eerder liet hij er ook een liggen bij de Rode Duivels.

  Bron: www.sportskeeda.com

  Opmerking: De statistieken gaan over de jongste tien jaar. Er werd enkel gekeken naar de beste vijf Europese competities (Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje).

  Eden Hazard: de penaltykoning bij Chelsea en Duivels

  Ook bij de Rode Duivels eist Eden Hazard de bal steevast op. Hazard bleek in de matchen tegen Montenegro en Slovakije al van goudwaarde vanaf de stip. De penaltygoals van Eden Hazard bij Chelsea mogen we u door beeldrechten niet aanbieden.

  De gemiste strafschoppen van Eden Hazard

  19/05/2010: Hazard mist een penalty tegen Bulgarije

  De Rode Duivels laten in hun oefeninterland tegen Bulgarije een snel openingsdoelpunt liggen. Eden Hazard wordt neergehaald en trapt zelf de penalty, maar hij mist. In een dolle slotfase gaan de Duivels alsnog met de zege aan de haal: Hazard zet zijn foutje recht en brengt de doelpunten aan: 2-1.

  05/12/2012: Hazard zet zijn elfmeter niet om tegen Nordsjælland

  Chelsea blikt eind 2012 de Denen van Nordsjælland met 6-1 in. De bezoekers missen eerst nog zelf een penalty, even later krijgt ook Chelsea een elfmeter. Na handspel op een corner van Hazard gaat de Rode Duivel zelf achter de bal staan, maar de Deense doelman kiest de juiste hoek.

  Chelsea neemt daarna, met onder meer een penaltygoal van David Luiz, wel vlot afstand van Nordsjælland, maar gaat er in de groepsfase toch al uit. Het is de eerste keer dat een CL-houder de groepsfase niet overleeft.

  05/11/2014: Hazard laat winning goal vanaf de stip liggen

  Eden Hazard kan Chelsea na 4 CL-speeldagen al een ticket voor de 1/8e finales bezorgen. Tegen Maribor wordt de Rode Duivel gehaakt in de zestien.

  Hazard gaat zelf achter de bal staan, maar faalt. "Ach, als je zo goed speelt als hij, dan mag je een penalty missen", is coach Mourinho opvallend mild.

  Eden Hazard: is zijn techniek de beste keuze?

  Mulder: "Neen" vs. Joos: "Ja"

  Ook in Extra Time is al eens stevig gediscussieerd over de penaltytechniek van Eden Hazard. "Hij doet eigenlijk alles verkeerd, maar een paar spelers, zoals Maradona en hij, kunnen dit", meent Jan Mulder.

  Filip Joos: "Volgens mij is zijn techniek de enige manier waarop je er nooit één mist. De doelman laat zich eigenlijk hypnotiseren. Hazard laat hem naar zijn ogen en niet naar de bal kijken." (Bekijk het fragment vanaf 9'40", met ook nog beelden van omgezette penalty's bij de Duivels.)