Ga naar de inhoud

Contador staat als eerste op de top van de Kilimanjaro

 do 6 november 2014 19:45
Alberto Contador heeft zelfs de lokale gidsen verbaasd met zijn klimsnelheid.
Wielerteam Tinkoff-Saxo heeft de Kilimanjaro (5.892 meter) bedwongen. 51 van de 72 renners/medewerkers bereikten de top. Drie keer raden wie als eerste op het dak van Afrika stond...

Teammanager Bjarne Riis (foto) heeft een patent op teambuildingsactiviteiten. De Deense oud-renner liet zijn ploegen al van rotsen springen, geblinddoekt fietsen en met para's trainen.

Nu stuurde Riis zijn team de Kilimanjaro op. Alberto Contador en zijn ploegmaats moesten de berg in het noorden van Tanzania in zware weersomstandigheden beklimmen. Wind, regen, mist, lage temperaturen en zelfs sneeuw maakten er een zware expeditie van.

Het hield Contador niet tegen, hij was als eerste boven. "In een recordtijd", laat Tinkoff-Saxo weten. De Spaanse kopman van de ploeg zou zelfs de lokale gidsen verbaasd hebben met zijn klimcapaciteiten. Deens kampioen Michael Valgren stond als tweede op de top van de Kilimanjaro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.