• home
 • video
 • pas verschenen

  België mikt op veel eremetaal op EK veldrijden

  Voegt Wout Van Aert een Europese titel bij zijn wereldtitel?

  Komend weekend strijden de vrouwen en de jeugd om de Europese titels veldrijden in Lorsch (Dui). "We hebben de favorieten bij de beloften en de junioren", weet bondscoach Rudy De Bie. "En ook bij de vrouwen doen we mee voor de medailles."

  België ging vorig jaar met de Europese titel bij de beloften (Michael Vanthourenhout) en de junioren (Yannick Peeters) aan de haal. Ook nu heeft ons land in beide categorieën weer een topfavoriet aan de start.

  Vanthourenhout verdedigt zijn titel, maar staat in de schaduw van wereldkampioen Wout Van Aert, die ook al bij de profs hoge ogen gooide. "Wout en Michael zijn allebei in topvorm", zegt bondscoach Rudy De Bie.

  Mathieu van der Poel, die vorig jaar verrassend tweede werd, is er niet bij. Hij rijdt zondag de Superprestige in Ruddervoorde. "Dat wil niet zeggen dat het een Belgische walk-over wordt", meent De Bie. "Het is nog altijd een EK. Ik verwacht dat ook de Fransman Clément Venturini goed voor de dag zal komen."

  Bij de junioren steekt er met Eli Iserbyt (foto) één landgenoot bovenuit. "Hij is momenteel nog ongeslagen. Natuurlijk is hij favoriet, maar die kan ook geklopt worden."

  Bij de vrouwen kon België nog nooit een Europese medaille veroveren. "Maar met Sanne Cant en Ellen Van Loy kunnen we een goeie zaak doen. Alle vrouwen rijden momenteel wat op hetzelfde niveau. Ik verwacht dat de Belgen meedoen voor de medailles."