• home
 • video
 • pas verschenen

  "Afscheid Maesschalck was beslissing voor de groep"

  Bondscoach Wilmots geeft uitleg over de breuk met Maesschalck.

  Bondscoach Marc Wilmots kreeg bij de bekendmaking van de selectie voor de interlands tegen IJsland en Wales ook vragen over de breuk met kinesist Lieven Maesschalck. "We hebben veel respect voor mekaar." De bondscoach repliceerde zelf ook op een opvallende passage in de biografie van Kevin De Bruyne.

  Marc Wilmots had een uitleg klaar over het vertrek van kinesist Lieven Maesschalck bij de medische staf van de Duivels. "We hebben elkaar op 24 oktober gezien en hebben na een discussie onder 4 ogen beslist om de samenwerking stop te zetten."

  "We willen ook geen commentaar geven over de beslissing. Bij een echtelijke scheiding wordt dat ook niet gedaan. We zijn gewoon twee volwassenen die een akkoord hebben gesloten. We hebben ook veel respect voor mekaar."

  "Maar ik heb veel geluisterd en gepolst en dit was de beste beslissing voor het collectief. De groep is belangrijker dan een individu. Daarom heb ik beslist om mijn medische staf te herschikken, al bewaar ik wel de basis."

  Wilmots had het ook nog over Kevin De Bruyne. De Rode Duivel vertelt in zijn biografie over de rol van Thibaut Courtois in zijn stukgelopen relatie. Volgens De Bruyne heeft Wilmots hem toen ook gevraagd of hij Courtois uit de ploeg moest zetten.

  "Ik heb die vraag inderdaad gesteld", geeft Wilmots toe. "Maar enkel om het emotionele niveau van De Bruyne te bekijken. Als hij er om gevraagd zou hebben, hadden we kunnen zoeken naar een oplossing. Maar ik zou Thibaut niet uit de ploeg gezet hebben. Enkel de matchen tegen Servië en Schotland waren toen van tel. We moeten van een mug geen olifant maken."