• home
 • video
 • pas verschenen

  World Tour-licentie is binnen voor Lotto-Soudal

  Helpt Jürgen Roelandts Lotto volgend jaar aan WorldTour-zeges.

  Het is nu zeker: de Lotto-ploeg koerst ook volgend jaar in de hoogste afdeling. "Wij boekten dit jaar acht overwinningen in de WorldTour. Dat had ik in 2015 graag opgetrokken", reageert teammanager Marc Sergeant.

  "Ons dossier werd gewoontegetrouw opnieuw tijdig ingediend en bij de Internationale Wielerunie was er dan ook geen enkel probleem zodat wij die licentie kregen", stelt Marc Sergeant (foto).

  "Ik hoop dat we het komend seizoen even goed doen als dit jaar. Wij behaalden 29 overwinningen en sloten het jaar af op de zesde plaats in de teamranking. Met André Greipel hebben wij de internationale zegekoning in onze ploeg."

  "In de WorldTour boekten we acht overwinningen. Graag had ik dit aantal opgetrokken gezien in 2015. Je mag dan als ploeg nog schitteren in andere wedstrijden, winst in de "echte klassiekers" staat zoveel hoger aangeschreven."

  "Ons voorjaar mag ook wel een beetje beter. Tijdens het Belgische openingsweekend waren we niet in beeld. In de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix kenden wij spijtig genoeg een pak pech waardoor we in die koersen ook verstoken bleven van denderende resultaten."