• home
 • video
 • pas verschenen

  Veldritteam Corendon-Kwadro nu geleid door Marc en Marc

  Marc Janssens was eerder aan de slag bij Telenet-Fidea.

  Corendon-Kwadro, de ploeg van kopman Bart Aernouts, heeft er nieuwe ploegleider bij. Drievoudig Belgisch kampioen Marc Janssens zal samen met Marc Herremans de veldrijders begeleiden. Dat schrijft veldritkrant.be.

  "Het wordt een duobaan", legt Marc Herremans uit. "We hebben vier buitenlandse renners in de ploeg en die moet je toch goed begeleiden."

  "Het is niet evident voor mij om dat allemaal te combineren met mijn andere jobs. Daarom hebben we een extra ploegleider binnengehaald."

  Corendon-Kwadro telt tien renners. Vijf profs (Bart Aernouts, Martin Bina, Marcel Meisen, Radomir Simunek en Julien Taramarcaz), drie beloften (Joeri Hofman, Diether Sweeck en Laurens Sweeck) en twee eliterenners zonder contract (Kevin Cant en Hendrik Sweeck).

  De beloften zetten mooie resultaten neer. Marc Janssens zal vooral de eliterenners naar een hoger niveau moeten tillen.

  Wie is Marc Janssens?

  Marc Janssens kent de knepen van het vak. De 45-jarige ploegleider kroonde zich in zijn carrière drie keer tot Belgisch kampioen (in 1995, 1998 en 1999) en schreef twee keer de GvA-trofee op zijn palmares.

  Vorig jaar was hij nog aan de slag bij Telenet-Fidea. Daarvoor gaf hij cocommentaar bij de veldrituitzendingen op televisie.