• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Vanden Stock tot Kawaya: "Om nooit te vergeten"

  Vanden Stock: "Onvergetelijk."

  De comeback van Anderlecht in de CL-match bij Arsenal heeft niemand bij de paars-witte delegatie onberoerd gelaten. Van voorzitter Roger Vanden Stock tot debutant Andy Kawaya, iedereen kneep zich in de arm.

  Vanden Stock: "Arsenal is onder de indruk"

  Voorzitter Roger Vanden Stock glunderde in Londen. Vooraf was de vrees voor een pandoering groot en dat werd nog erger tijdens de match.

  "Toen het 3-0 stond, ook al was het opnieuw onverdiend, dacht iedereen dat de match helemaal afgelopen was. Toen vreesden we zeker een afstraffing."

  "Maar opeens veranderde alles. Dat maakt voetbal zo mooi. Onze spelers bewezen, dan nog zonder Mbemba, dat ze het kunnen. Dit werd een wedstrijd om nooit meer te vergeten."

  "Als je zoiets kunt doen bij Arsenal, mag je wel zeggen dat het een van de hoogtepunten van de laatste jaren is. De mensen van Arsenal zijn ook zwaar onder de indruk."

  "En ik was onder de indruk van onze fans. Die bleven ons buitengewoon hard steunen", genoot Vanden Stock na.

  Kawaya: "Ik beleef een droom"

  Voor de 18-jarige Andy Kawaya werd het een onvergetelijk debuut in de Champions League met een assist voor de 3-1. "Ik weet niet hoe ik dit moet beschrijven."

  "Ik krijg wel 1.000 berichtjes, maar kom er niet aan toe om ze te beantwoorden. Het was mijn droom en ik mag die nu beleven. Ik weet wel dat ik hard moet blijven werken, want dit is maar een match en dat betekent niets als er geen vervolg aan komt."

  "Maar het gaat inderdaad snel. Ik had niet verwacht dat ik zou mogen invallen bij de rust, tegen sterren die ik elke week op tv bekijk."

  "Ik kon zonder druk invallen. De boodschap van Hasi was om me te amuseren. Naast enkele tactische en defensieve richtlijnen gaf hij me mee om mijn spel te spelen en geen angst te tonen."

  Deschacht: "Fans stuwden ons naar voor"

  "Ik sta gelukkig de pers te woord. Niet alleen met ons spel, maar nu ook met een resultaat", glunderde Olivier Deschacht.

  "De uitslag was een stunt, maar als je het spel bekijkt niet. We zaten meteen goed in de match, maar kregen wel een klop na 2 ongelukkige tegengoals. En de 3-0 was een derde cadeau."

  "Maar plots stond Vanden Borre daar om de bal binnen te schuiven. De fans werden gek en stuwden ons naar voren. Ze hielpen ons om erin te blijven geloven."

  "Het is een terecht punt. Onder Hasi kiezen we altijd voor de aanval, met offensieve backs, maar toch gaven we niet veel weg en liepen we slim naar voren."

  "Kawaya? Ik geloof al lang in hem. Ik raadde goeie vriend en Kortrijk-coach Vanderhaeghe aan om hem te huren, maar hij mocht al niet meer weg. Andy is een topper in wording, we zullen nog veel van hem horen."