• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard-voorzitter: "Luzon heeft kampioen gespeeld"

  Roland Duchâtelet: "Niks mis met gebaren van Guy Luzon."

  Roland Duchâtelet heeft een woelige periode achter de rug. "Een zeer spijtige zaak, maar dat is voorbij", reageert de voorzitter van Standard, die achter zijn keuze van ex-coach Guy Luzon blijft staan. "Hij heeft onvoldoende krediet gekregen."

  Met de aanstelling van Ivan Vukomanovic als hoofdcoach sluit Roland Duchâtelet een woelige periode af in zijn club. Twee weken geleden was het hek van de dam tegen Zulte Waregem. Het supportersprotest liep uit de hand.

  "Een zeer spijtige zaak, maar het publiek van Standard heeft de eigenschap om zich sterk te uiten. Dat is voorbij, we kijken weer vooruit", reageert Roland Duchâtelet nu.

  Aan opstappen heeft Duchâtelet deze keer niet gedacht. "Neen, het is wel een van de redenen waarom we Axel Lawarée (foto) bij de club hebben gehaald. Hij begrijpt de supporters beter dan ik. Hij heeft de relatie met de fans ook als speler meegemaakt."

  "Hij zal ook aan de supporters proberen uit te leggen dat we in eigen huis niet kunnen winnen zonder de steun de supporters. Die zullen we echt nodig hebben als Standard echt tot de top wil behoren. Tegen een ploeg supporteren vind ik niet normaal."

  "Luzon helpt nu met analyse"

  Guy Luzon heeft Standard moeten verlaten, maar Roland Duchâtelet verdedigt zijn ex-coach. "Eigenlijk heeft hij vorig seizoen kampioen gespeeld", antwoordt de voorzitter.

  "In die zin heeft hij onvoldoende krediet gekregen van de fans. En vooral van de pers, want die heeft de fans beïnvloed. Hij coachte met grote gebaren, maar als hij zo resultaten boekt, vind ik daar niets mis mee."

  "We wisten dat we enkele sterkhouders gingen verliezen. Voor de match tegen Oostende (Standard verloor met 3-5, red.) was hij veel te optimistisch. Daar heeft hij een fout gemaakt en veel krediet verloren."

  Luzon blijft wel voor Duchâtelet werken. "Hij helpt nu met de analyses van andere teams."

  "Anderlecht geklopt met zes nieuwkomers"

  Over zijn transfers is Roland Duchâtelet tevreden. "We hebben met zes nieuwelingen Anderlecht geklopt en met vijf nieuwkomers gelijkgespeeld tegen Sevilla. In tegenstelling tot de mening van veel specialisten is de transferperiode dus goed verlopen voor ons", besluit de zakenman.