• home
 • video
 • pas verschenen

  Schaatsster Pechstein wil op haar 46e nog naar Spelen

  Claudia Pechstein: "Ik was in Sotsji nog altijd de beste Duitse."

  Claudia Pechstein, de meest gelauwerde schaatsster uit de geschiedenis, krijgt er maar niet genoeg van. "Ik wil in Pyeongchang de Duitse vlag dragen." Pechstein zal dan 46 jaar zijn.

  Vijf gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles. Dat is de oogst van Claudia Pechstein op zes Olympische Spelen (ze miste er zelfs eentje door een dopingschorsing). Maar als het van haar afhangt, blijft het daar niet bij.

  "Als ik een meeloper was geweest in Sotsji, was ik ermee gestopt", zegt Pechstein in Sport Bild. "Maar ik was op mijn 42e nog altijd de beste Duitse (ze werd vierde op de 3000m en vijfde op de 5000m). En ik ben nog altijd gemotiveerd."

  "Ik zou er dus ook graag willen bij zijn in Pyeongchang. Als bekroning voor mijn carrière zou ik dan graag de Duitse vlag willen dragen. Dat worden dan mijn zevende en wellicht (sic!) laatste Spelen. Hopelijk ben ik dan ook helemaal gerehabiliteerd."

  Pechstein stond immers een tijdje aan de kant omdat ze verdachte bloedwaarden had. "Maar ik heb nooit doping genomen", onderstreept ze nog eens. "Die rechtszaak heeft me zeker een miljoen euro gekost. Maar ik sterf liever arm dan dat ik er niet alles uitgehaald zou hebben."