• home
 • video
 • pas verschenen

  Politie scheidt ref van Lokeren-Trabzonspor van boze Roma-fans

  Gianluca Rocchi fluit donderdag op Daknam.

  Gianluca Rocchi, donderdag de scheidsrechter in Lokeren-Trabzonspor, is op de luchthaven in Rome de fans van AS Roma tegen het lijf gelopen. Die waren de povere prestatie van Rocchi tijdens Juventus-Roma nog niet vergeten. De politie moest tussenbeide komen.

  Gianluca Rocchi floot een maand geleden de topper in de Serie A tussen Juventus en Roma, op dat moment allebei nog ongeslagen. Juventus haalde het met 3-2, maar vooral de prestatie van Rocchi deed veel stof opwaaien.

  De scheidsrechter maakte geen al te beste beurt. Hij floot enkele discutabele penalty's, kende een doelpunt toe waaraan een buitenspelgeur kleefde en deelde ook twee rode kaarten uit. Voor de Roma-fans was Rocchi de gebeten hond.

  Het zal dan ook even een bang moment geweest zijn voor Rocchi, toen hij woensdag uitgerekend die Roma-supporters tegen het lijf liep op de luchthaven van Rome. De Roma-aanhang was onderweg naar München voor het CL-duel met Bayern, terwijl Rocchi en zijn assistenten op weg waren naar Zaventem.

  Toen de scheidsrechter herkend werd door enkele Romeinen, kreeg hij prompt allerlei verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. Rocchi deed zijn uiterste best om de Roma-fans te negeren. Uiteindelijk kwam de politie tussenbeide voor de situatie kon escaleren.