Ploegleider Heynderickx ruilt Lotto voor Zuid-Afrikaanse MTN

    Jean-Pierre Heynderickx (rechts) snuift nieuwe lucht op.

    MTN-Qhubeka, de ploeg van o.a. Boasson Hagen, Farrar, Bos en Pauwels, kleurt volgend seizoen nog wat meer Belgisch. Jean-Pierre Heynderickx zal er mee de sportieve lijnen uitzetten als ploegleider.

    Jean-Pierre Heynderickx was sinds 2011 ploegleider bij Lotto. Na vier jaar kiest hij voor een nieuw avontuur. MTN-Qhubeka schakelt voor volgend seizoen naar een hoger verzet en daar hoort ook een meer internationale omkadering bij.

    Heynderickx zal bij MTN onder meer samenwerken met Edvald Boasson Hagen, Theo Bos, Gerald Ciolek, Tyler Farrar, Matthew Gos en Serge Pauwels.

    "Ik ben blij dat ik bij MTN-Qhubeka aan de slag kan", zegt Heynderickx. "Ik ken de andere ploegleiders Zemke en Cornelisse al langer dan vandaag en we hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Het team is een goeie mix tussen ervaring en jonge renners."