• home
 • video
 • pas verschenen

  OHL schept orde in bestuurskamer, voorzitter moet opkrassen

  Jan Callewaert moet opstappen als OHL-preses.

  Jan Callewaert is niet langer voorzitter van OH Leuven. Dat heeft de raad van bestuur van de tweedeklasser beslist. Hij wordt opgevolgd door Jimmy Houtput.

  Bij OH Leuven rommelde het al een tijdje in de bestuurskamer. Op een algemene vergadering werd woensdagavond beslist om voort te werken met een aangepaste raad van bestuur. Daarin is geen plaats meer voor Jan Callewaert, die tot vandaag voorzitter was.

  Het ontslag van Callewaert werd bij meerderheid van stemmen aanvaard. Ook drie andere bestuursleden vertrekken. De vernieuwde raad van bestuur heeft Jimmy Houtput aangewezen als opvolger van Callewaert (foto). Houtput krijgt een mandaat voor vier jaar.

  "De raad van bestuur wil unaniem zo snel mogelijk een einde maken aan de conflicten in het bestuur en opnieuw een eenheid creëren. De nieuwe groep zal als één bestuur werken en als één stem optreden naar de buitenwereld", laat OHL weten op zijn website.

  "De nieuwe raad van bestuur heeft ook zijn vertrouwen uitgesproken in Paul Van Der Schueren als CEO en bevestigt zijn mandaat tot 30 juni 2015. De CEO zal zich verder blijven toeleggen op de dagelijkse werking."