• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "We zijn de evenknie van Trabzonspor"

  Lokeren verloor twee weken geleden met 2-0 in Turkije.

  Lokeren speelt morgen met het mes op de keel tegen Trabzonspor. Door de 3 op 9 is een nieuwe nederlaag uit den boze voor de Oost-Vlamingen. Lokeren-coach Peter Maes weet waar het schoentje wringt: "In Europa moet je heel doeltreffend zijn."

  Twee weken geleden kon Lokeren weinig klaarmaken op Turkse bodem. Het verloor met 2-0 bij Trabzonspor. Morgenavond krijgt het een herkansing, maar de opdracht lijkt duidelijk: er moet gewonnen worden. "Er is nog genoeg honger voor een goed resultaat", vertelt coach Peter Maes aan Sporza.

  "De kwalificatie voor de EL-poules was ons doel en dat hebben we bereikt. Alles wat we nu nog doen, is mooi meegenomen. Maar we gaan er vol voor."

  "We hebben in Turkije laten zien dat we de evenknie waren van Trabzonspor. Maar details zorgden toen voor een nederlaag. Morgen moeten we enkele zaken aanpassen door de schorsing van Hans Vanaken. Maar hopelijk zijn we creatief genoeg om Trabzon pijn te doen."

  In de Turkse competitie draait het vierkant bij Trabzonspor. Het kon nog maar één keer winnen en staat pas 12e. "Ze krijgen in hun eigen competitie veel doelpunten tegen, maar speelden tegen ons erg solide. Zij kunnen ook iets meer in Europa."

  Wat heeft Maes dan geleerd uit de match in Turkije? "Dat ervaring belangrijk is. Je moet heel doeltreffend zijn. Zij hebben die efficiëntie iets meer dan wij. Maar hopelijk leren we snel en kunnen we dat omzetten."

  Maric: "Moeten de hele wedstrijd geconcentreerd blijven"

  Lokeren-verdediger Mijat Maric kijkt met vertrouwen uit naar de komst van de Turken. "We hebben genoeg kwaliteit om een resultaat neer te zetten", vertelde hij op het persmoment. "We hebben vertrouwen en we willen gewoon winnen."

  "Trabzonspor heeft veel kwaliteiten en beschikt over ervaring. Ze zijn ook gevaarlijk op stilstaande fases en hebben een goeie mix van gestalte en snelheid. Ze kunnen het op verschillende manieren aanpakken."

  Lokeren gaf dit seizoen al meermaals punten weg in de slotfase. "We hebben het dit seizoen al te vaak weggegeven in de laatste minuten. Maar daar maken we ons geen zorgen over. We moeten leren de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven."

  Live op Canvas, Radio 1 en livestream

  Lokeren-Trabzonspor wordt morgenavond om 21.05u op gang gefloten. U kunt de wedstrijd bekijken op Canvas en met livestream op sporza.be. Ook op Radio 1 hoeft u geen enkele fase te missen.