• home
 • video
 • pas verschenen

  Gouden Schoen Ronaldo: "Na mijn carrière mogen anderen over mij oordelen"

  Ronaldo mag al voor de derde keer de Gouden Schoen kussen.

  Cristiano Ronaldo heeft voor de derde keer in zijn carrière de Europese Gouden Schoen ontvangen. De Portugees van Real Madrid vond vorig seizoen 31 keer de weg naar de netten in de Primera Division. Maar Ronaldo zou Ronaldo niet zijn als zijn honger daarmee zou zijn gestild.

  "Ik probeer altijd alles zo goed mogelijk te doen, en niet alleen vorig seizoen. Ik wil alsmaar beter worden", zei Ronaldo. "De jongste vijf jaar waren goed en de laatste twee nog een beetje beter. Ik werk hard om de beste aller tijden te worden."

  "Na mijn carrière is het aan anderen om daar over te oordelen. Stap voor stap ben ik naam aan het maken. Wanneer ik de voetbalschoenen aan de haak zal hangen, wil ik de statistieken wel eens bekijken en zien of ik bij de besten ben. Ik ben zeker dat dat het geval zal zijn."

  De Gouden Schoen bekroont de Europese topschutter. Ook in de seizoenen 2007-2008 (31 goals) en 2010-2011 (40 goals) won Ronaldo de Gouden Schoen. Dit jaar moet hij de titel delen met Luis Suarez die vorig seizoen 31 keer scoorde in het shirt van Liverpool. Maar Ronaldo laat het niet aan zijn hart komen.

  "Deze derde Gouden Schoen doet me net zoveel plezier als de eerste. Ik wil prijzen blijven winnen. Ik ben ervan overtuigd dat we met het huidige Real Madrid ook heel wat trofeeën gaan pakken. De Spaanse titel, de beker, de Champions League. We willen het allemaal."