• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters: "Hopelijk breng ik golfjeugd wat bij"

  Pieters: "Raar dat naar me opgekeken wordt."

  Thomas Pieters heeft met veel plezier enkele jeugdherinneringen bovengehaald op bezoek bij de golftopsportschool. Hij gaf er de jongeren tips. Marc Verneirt, topman van Golf Vlaanderen, was blij met het bezoek van Pieters en weet dat de sport in de lift zit.

  Thomas Pieters zat zelf als opkomend talent op de golftopsportschool. "Ik herinner me nog hoe ik als klein ventje opkeek naar de groteren."

  "En nu kijken de talenten hier naar mij op. Dat is wel een beetje raar, maar ik vind het een leuke rol. Ik hoop dat ik de jongeren wat kan bijbrengen vandaag. Er is hier talent."

  "Zelf vind ik het geweldig om hier nog eens terug te zijn. Je vordert hier heel goed omdat je met gelijkgezinden samen studeert. Ik combineerde later ook in de Verenigde Staten studeren met golfen."

  "Ik zit met mijn gedachten toch al voor een stuk bij de Olympische Spelen in Rio 2016. Ik vind het leuk om te weten dat ik eigenlijk al in de selectie zit. Ik wil de olympische ervaring zeker meemaken."

  "Tevreden over jaar, maar kan nog beter"

  Thomas Pieters blikte ook terug op zijn seizoen waarin hij met verve erin slaagde zijn European Tourkaart te behouden. "Ik ben tevreden, maar weet dat het nog veel beter kan."

  "Mijn ticket behouden was mijn hoofddoel, maar terwijl het jaar vorderde, kon ik de lat hoger leggen. Ik hoopte nog op een plek in de top 60, maar het laatste toernooi werd niets door een nekblessure."

  "Achteraf bekeken is een 84e plaats niet slecht. Volgend seizoen ga ik mijn toernooien wel beter selecteren. Dit jaar werkte ik 27 wedstrijden af, toch een beetje van het goede te veel. Het eiste zijn tol."

  "In 2015 staan er vanaf 15 januari zes toernooien op het programma. Mijn volgende doel wordt om naar de top 150 van de wereldranglijst te klimmen. Beter doen is mooi meegenomen."

  Verneirt: "Meer leden en meer clubs"

  Marc Verneirt, de secretaris-generaal van Golf Vlaanderen, glunderde door het bezoek van Thoms Pieters. "Zijn goeie sportieve prestaties en die van Nicolas Colsaerts helpen de golfsport in Vlaanderen."

  "We krijgen steeds meer leden en meer clubs. Dat kom ook door de democratisering van de sport. Er zijn heel goeie startformules voor iedereen, het kost veel minder dan dat het klinkt. Het is betaalbaar."

  "Hier op de topsportschool golf zitten talentrijke jongeren die aan strenge eisen voldoen. Ze kunnen hun humaniora combineren met golf. We hebben producten die, in navolging van Pieters, de stap kunnen zetten naar de profs. Dat biedt perspectieven voor  Rio 2016."