• home
 • video
 • pas verschenen

  Legear tekent bij Blackpool: "Wou graag naar Engeland"

  Jonathan Legear probeert zijn carrière nieuw leven in te blazen in Engeland.

  Jonathan Legear heeft een nieuwe bestemming gevonden in zijn voetbalodyssee. De Engelse tweedeklasser Blackpool geeft de 27-jarige middenvelder een kans. Legear trainde al een tijdje mee bij de club, waar José Riga onlangs ontslagen werd.

  De carrière van Jonathan Legear zit al een tijdje in het slop. Zijn avontuur bij Terek Grozny was, mede door blessures, geen groot succes en ook bij KV Mechelen en Olympiakos kon hij de motor niet opnieuw aanzwengelen.

  De voorbije weken trainde de 27-jarige Legear mee bij Blackpool, op verzoek van coach José Riga. Riga werd onlangs ontslagen, maar toch kon Legear de sportieve leiding overtuigen.

  "Ik had nog 5 à 6 andere aanbiedingen, maar ik heb de beste gekozen", zegt Legear in een eerste interview. "Ik wou graag in Engeland spelen. De Championship is de beste competitie na de Premier League."

  "Het is ook een competitie die veel aandacht krijgt, over de hele wereld. Bovendien hou ik van het soort voetbal dat hier gespeeld wordt."

  Bij Blackpool wacht Legear wel een zware strijd tegen de degradatie. "Ik hoop dat ik de club kan helpen klimmen in het klassement. Iedereen zal zich 150 à 200% moeten inzetten. Dan kunnen we meestrijden voor de eerste tien plaatsen."