• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert gaat zaterdag crossen: "Wil mij niet blesseren"

  Philippe Gilbert doet mee aan een koppelcross in een Zwitsers kasteel.

  Zaterdag onderbreekt Philippe Gilbert even zijn tussenseizoen voor een crosstussendoortje. De Belg van BMC gaat in Zwitserland in en rond een kasteel rijden tijdens een uniek koppelcrossevent. "Maar niet om te winnen, het is puur voor het plezier. Het is trouwens zes jaar geleden dat ik nog gecrosst heb."

  Gilbert maakt dan wel het mooie weer op de weg, maar de cyclocross draagt een speciale plaats weg in zijn hart: "Het is een passie. Toen ik jonger was, reed ik meerdere veldritten. Maar jammer genoeg verbood het teamreglement die discipline en is het zes jaar geleden."

  Gilbert vormt in Estavayer-Le-Lac een duo met zijn BMC-ploegmaat Danilo Wyss. "Wij zijn goeie kameraden. Het zal zeker leuk worden."

  En dat is ook de enige bedoeling na al die jaren: "Het zal vooral komisch worden. Ik ben niet in vorm, maar  als renner geef je altijd alles. Trainen deed ik alvast niet. Dat is voor de dag ervoor op het parcours."

  En dat parcours is niet gewoon door het veld, maar eerder ongewoon. De deelnemers moeten een uur lang rondjes van 2,8 km draaien door het stadje en het kasteel over kasseien, trappen, jumps en een muur (zie video onder).

  Gilbert is op zijn hoede: "Dat wordt interessant, maar wij gaan niet te veel risico's nemen. Wij willen ons niet blesseren."

  Voorproefje van de kasteelomloop: