• home
 • video
 • pas verschenen

  "Baseball en softball zitten in Vlaanderen in de lift"

  Het 2.000e lid wordt gehuldigd: Mathias Michiels van de Merchtem Cats.

  De Vlaamse baseball- en softball-liga pakt uit met goed nieuws. "We hebben de kaap van 2.000 spelende leden gerond. Steeds meer kinderen kiezen een alternatief voor voetbal", klopt de federatie zich op de borst.

  Het zomerseizoen van de baseballers en softballers zit er weer op. Een ideaal moment voor de Vlaamse liga om de balans op te maken en die oogt positief.

  "Onze populaire Amerikaanse zomersport zit duidelijk in de lift in Vlaanderen", klinkt het. "Steeds meer kinderen kiezen een alternatief voor voetbal. Ook baseball en softball profiteren hier mee van."

  "De helft van deze 2.000 leden is jonger dan 18, wat veel goeds belooft voor de toekomst. Iedereen kent baseball en heeft het al gespeeld op school of in de jeugdbeweging..."

  "Het was echter nooit evident om kinderen naar een club te doen stappen. Velen weten zelfs niet dat er een actieve community en competitie in België is. De sport leeft vooral in Antwerpen en omgeving, maar breidt ook steeds meer uit naar de andere hoeken van Vlaanderen."