• home
 • video
 • pas verschenen

  43-jarige Horner krijgt geen nieuw contract bij Lampre

  Chris Horner won in 2013 verrassend de Ronde van Spanje.

  Is het einde van de carrière van Chris Horner in zicht? De wielerveteraan krijgt een eresaluut van Lampre, maar geen nieuw contract. Door een val vlak voor de Giro viel het seizoen van ex-Vueltawinnaar Horner wat in het water.

  Chris Horner verbaasde in 2013 vriend en vijand door op zijn 41e de Ronde van Spanje te winnen. Hij kon die zege verzilveren met een contract bij Lampre. Maar dat viel tegen.

  Horner kwam vlak voor de Giro, zijn hoofddoel, ten val. Hij raakte nog op tijd fit voor de Tour, maar hij kon, ondanks een verdienstelijke 17e plaats in de eindstand, geen hoofdrol meer spelen.

  "Hij heeft niet het geluk gehad zijn potentieel te tonen bij onze ploeg", schrijft Lampre in zijn persbericht. "We willen Chris graag bedanken voor zijn gedrag, zijn liefde voor het wielrennen en alle opofferingen die hij voor onze ploeg heeft gedaan in 2014."

  "Chris was een ware professional. Onze jongeren hebben bovendien veel kunnen leren van zijn ervaring. Het is jammer dat hij niet eerder naar Lampre is gekomen, dan hadden we een langere relatie kunnen opbouwen. We wensen hem het beste voor de toekomst." Of die nog altijd in het (actieve) wielrennen ligt, is twijfelachtig.