• home
 • video
 • pas verschenen

  Wenger: "We hebben respect voor Anderlecht"

  Wenger weet van de heenmatch dat hij Anderlecht niet moet onderschatten.

  Arsenal kan zich met een zege (en wat hulp van Dortmund) morgen plaatsen voor de achtste finales in de CL. "We hebben veel geleerd van de heenmatch in Anderlecht", zegt Arsenal-coach Arsène Wenger.

  Arsenal ontsnapte twee weken geleden als een volleerde Houdini aan een nederlaag bij Anderlecht met twee late goals. "Dat was een beetje een miraculeuze zege", herinnert Arsène Wenger zich nog. "We hebben dan ook respect voor Anderlecht."

  "We hebben ook veel geleerd van die match en we kunnen ons, met wat hulp van Dortmund, morgen al plaatsen voor de volgende ronde. We zijn aan een goeie reeks bezig en willen daarvan profiteren."

  De man in vorm bij Arsenal is Alexis Sanchez, de dure zomeraankoop. De voorbije weken betaalt die zijn stevig prijskaartje uit in goals. "Hij had een beetje een lastige start en moest zich even aan ons aanpassen en wij aan hem."

  "Maar het pleit voor hem dat hij daar toch snel in geslaagd is. Het is ook de kwaliteit van een echte topspeler dat hij niet alleen zijn individuele talenten aanwendt, maar ook zijn strijdlust in de schaal werpt."