• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Een punt pakken zou een krachttoer zijn"

  Anderlecht is vanmorgen afgereisd naar Londen, waar het dinsdagavond Arsenal in de ogen kijkt. Na de pijnlijke optater twee weken geleden, is Anderlecht tuk op revanche. Al beseft ook RSCA-manager Herman Van Holsbeeck dat het zonder Steven Defour en Matias Suarez een loodzware karwei wordt.

  "Het wordt een moeilijke opdracht, zeker nu Defour en Suarez er niet bij zijn", opent Herman Van Holsbeeck zijn vooruitblik bij Sporza. "Dat zijn 2 spelers die op ons niveau van heel groot belang zijn. Maar goed, de anderen moeten tonen dat ze hun plaats in de kern waard zijn."

  "We willen vooral een vervolg breien aan de wedstrijd van 14 dagen geleden (1-2 met 2 Arsenal-goals in de laatste minuten, red). We spelen nu natuurlijk op verplaatsing en voor eigen volk is Arsenal nog 30 à 40 % sterker. Maar de manier waarop we ons zullen presenteren, is belangrijk."

  Van Holsbeeck mocht even in de schoenen van coach Besnik Hasi staan. Hoe zou de Anderlecht-manager Arsenal bekampen? "Je speelt in Engeland tegen een topclub, dan krijg je wellicht een stormloop. Ik zou een extra mannetje op het middenveld plaatsen."

  "We mogen niet te offensief spelen, maar moeten ook niet met 11 spelers achter de bal lopen. We moeten gewoon laten zien waar we voor staan. Ik zou dus zelf iets defensiever spelen, maar Besnik is een toptrainer. En zulke mensen kunnen iets uit hun hoed toveren waar iedereen van omver valt."

  "We gaan proberen te verrassen. Een punt pakken, dat zou een krachttoer zijn. Winnen is natuurlijk onvoorstelbaar. Maar ik weet ook dat de Champions League heel speciaal is."

  "Versterking centraal achterin zou groot verschil maken"

  Anderlecht kijkt Arsenal wel niet met het beste gevoel in de ogen. Onder meer de blessure van Steven Defour is een stevige aderlating. "Hij heeft sinds het begin van het seizoen zijn stempel op het jonge elftal gedrukt. We zochten zo'n figuur. Zonder hem zijn we minder sterk, maar dat is voetbal", zegt Van Holsbeeck.

  "Of we te weinig kunnen roteren? Als bestuur moet je keuzes maken. We wisten dat we wellicht achteraan in de problemen zouden komen. Maar we hebben ervoor gekozen om ons met Defour te versterken."

  "Ik weet ook dat je dan meestal in de problemen komt op die positie waar je geen inspanning hebt gedaan. Maar iedereen ziet dat een versterking centraal achterin een groot verschil zou maken."

  "Door de opeenvolging van wedstrijden hebben spelers met kleine blessures te weinig tijd om echt te recupereren. Kijk maar naar Defour, die al enkele weken met kleine kwaaltjes sukkelde. Dat betalen we nu met een inactiviteit van enkele weken."

  Ondanks de mindere periode panikeert Van Holsbeeck nog niet. "We staan nog altijd aan de leiding (in de Jupiler Pro League, red). Het kampioenschap wordt in de laatste 10 wedstrijden gespeeld. Als je nu een punt verliest, is het niet zo erg."

  "Ik kijk uit naar het moment waarop iedereen topfit is. Hopelijk duurt dat geen maanden meer. Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht dan weer het Anderlecht van bepaalde wedstrijden zal zijn."