• home
 • video
 • pas verschenen

  Tinkoff-Saxo rekent op expertise van Julich en Yates

  Bobby Julich wordt herenigd met Bjarne Riis.

  Tinkoff-Saxo heeft zijn sportieve cel grondig aangepast. De Deense wielerploeg doet volgend seizoen een beroep op "de motivatie en ervaring" van Bobby Julich, Sean Yates, Daniel Healey en Patxi Vila.

  Bobby Julich en Daniel Healey ruilen BMC voor Tinkoff-Saxo. Julich zal de rol van hoofdcoach voor zich nemen, Healey wordt hoofd sportwetenschappen bij de Deense ploeg.

  Bobby Julich wordt zo herenigd met Bjarne Riis, teammanager van Tinkoff-Saxo. Julich werkte in zijn profloopbaan bij CSC al samen met Riis.

  Na zijn actieve fietsperiode ging Julich aan de slag als coach bij Team Sky, maar na een dopingbekentenis moest hij daar opstappen. Na een korte passage bij BMC kiest hij dus voor een avontuur bij het team van Alberto Contador.

  Julich en Healey zijn overigens niet de enige versterkingen bij Tinkoff-Saxo. Sean Yates (ex-Sky) en Patxi Vila zijn de nieuwe ploegleiders. Zij nemen de plaats in van Philippe Mauduit en Fabrizio Guidi.

  "Ik ben bij met de vier aanwinsten", reageert Bjarne Riis. "Ze zijn zeer capabele professionals en komen met een enorme motivatie en een schat aan ervaring. Dat weerspiegelt onze ambitie om in 2015 resultaten te boeken."