• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 14: Tiki-taka, een koude douche en een schoppartij

  Kebano houdt het niet droog tijdens zijn interview na de match.

  Elke speeldag wordt gekruid met enkele opvallende beelden, op of naast het veld. Zo ook speeldag 14. Wij selecteerden onder meer het tiki-taka-voetbal in Charleroi, de frustraties in Anderlecht en de schoppartijen in Lier.

  Charleroi - Club Brugge 0-0

  Een vleugje tika-taka in het Stade du Pays

  Club Brugge speelde niet zijn beste match van het seizoen tegen Charleroi. Club moest tevreden zijn met een punt na een 0-0-gelijkspel. 

  Meer punten scoorden de spelers van Michel Preud'homme met een prachtige aanval "op z'n Barcelona's". De Charleroi-verdediging werd helemaal zoek gespeeld door Izquierdo, Vormer, Gedoz en Vazquez, maar Meunier kan de kers niet op de taart zetten.

  Kebano houdt het niet droog tijdens zijn interview

  Ondanks de goeie prestatie van Charleroi volgde voor Neeskens Kebano nog een koude douche na de match. Ploeggenoot Sébastien Dewaest gunde hem geen rustig interview.

  Anderlecht - Lokeren 1-1

  Poppen aan het dansen na de gelijkmaker

  In het Constant Vanden Stockstadion stapten zaterdagmiddag twee gefrustreerde teams van het veld. Anderlecht verloor alweer punten en pakte de laatste vijf matchen maar 6 op 15. Lokeren kon een stunt ruiken, maar gaf de zege nog uit handen in de 91e minuut. 

  Die frustraties kwamen bovendrijven na de gelijkmaker van Cyriac. Besnik Hasi en Peter Maes gingen verbaal in de clinch na een wilde tackle van Mbemba. Vanaken probeerde tijd te winnen na een onschuldig contact met Deschacht, tot groot ongenoegen van die laatste. En Vanden Borre, Mitrovic en Deschacht moesten uiteindelijk door hun coach weggetrokken worden bij scheidsrechter Van den Velde na de match.

  Lierse - AA Gent 0-1

  Lierse en Gent schoppen er niet naast

  Gent won met het kleinste verschil op het veld van Lierse een match zonder veel animo. Als het over voetbal ging tenminste, want beide ploegen deden wel hun best om de liefhebbers van vechtsport te plezieren. Het mocht een wonder heten dat uiteindelijk niemand een rode kaart kreeg.

  Westerlo - Moeskroen-Péruwelz 1-3

  Pijnlijke avond voor Westerlo-doelman Van Langendonck

  Westerlo leed tegen Moeskroen zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen. Westerlo-doelman Van Langendonck kreeg drie doelpunten binnen, maar dat was niet het enige wat pijn deed zondagavond. De doelman kwam ook erg onzacht in aanraking met de paal na een botsing met Moeskroen-speler Delacourt.