• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegmaat van Swings wordt gefnuikt door Duitse bond

  Alexej Baumgärtner is een specialist van de lange afstand.

  De Duitse schaatsbond wil niet dat Alexej Baumgärtner voor Team Stressless Wereldbekers schaatst. Coach Bart Veldkamp is woedend. "Dit is pure chantage."

  Duitsland wil dat alle schaatsers binnen de structuur van de Duitse bond trainen als ze willen deelnemen aan de Wereldbekerwedstrijden.

  Alexej Baumgärtner is sinds dit seizoen ploegmaat van Bart Swings bij het commerciële Stressless-team. Hij past dus niet in de Duitse plannen.

  "Dit is pure chantage", zegt coach Bart Veldkamp (foto) bij NOS. "Je mag blijven schaatsen, maar enkel als je doet wat ik zeg."

  Stressless is niet van plan zich zomaar bij de harde lijn van de Duitsers neer te leggen. "We kijken eerst wat de atleet zelf willen, daarna gaan we kijken hoe het met de olympische bond zit. Dan zoeken we uit welke stappen we kunnen ondernemen."

  Veldkamp had het al een beetje zien aankomen. Hij zat ook al eens met de Duitse bondscoach om de tafel. "Er zit daar een bondsvoorzitter die regeert vanuit zijn ivoren toren. Dat is zo ouderwets, daar valt niet mee te praten."

  "Je leest overal dat het schaatsen internationaler moet worden. Er gaan steeds meer landen samenwerken. Maar daar staat dan ook dit tegenover. Dit is niets waar je het schaatsen mee zal helpen."