• home
 • video
 • pas verschenen

  Matias Suarez speelt in 2014 niet meer

  Matias Suarez sukkelt met zijn linkerknie.

  De knoop is doorgehakt: Matias Suarez krijgt enkele maanden rust om zijn linkerknie te laten genezen. De Argentijnse aanvaller van Anderlecht sukkelt met een blessure aan zijn patellapees. "Laat ons hopen dat we hem klaar krijgen voor de tweede ronde", zegt manager Herman Van Holsbeeck aan Sporza.

  Suarez scheurde een jaar geleden de kruisbanden van zijn rechterknie. Tijdens de revalidatie na een operatie raakte zijn linkerknie overbelast. Op het veld was duidelijk dat er iets aan de hand is. "Hij sukkelt met een heel vervelend letsel aan zijn patellapees."

  "De medische staf had contact met dokter De Clercq en er is beslist om in de eerste fase niet te opereren", zei Van Holsbeeck bij de afreis naar Londen voor de Europese match tegen Arsenal. "We gaan hem een programma geven om volledig topfit te raken."

  "Dokter De Clercq heeft me zaterdag gezegd dat dit een letsel van lange duur is, maar dat er wel vooruitgang is. We kiezen ervoor om Matias even uit roulatie te halen en een speciaal programma te geven. Alleen in het allerslechtste geval moet er geopereerd worden. Laat ons hopen dat we hem klaar krijgen voor de tweede ronde."