• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Tielemans moet de rol van Defour overnemen"

  Anderlecht moet het een poosje zonder sterkhouder Steven Defour doen. In Extra Time stelden de analisten zich vragen bij de keuze van RSCA om Defour op te stellen. "Een geblesseerde speler opstellen, is niet meer van deze tijd", klinkt het.

  Steven Defour moest afgelopen weekend tegen Lokeren nog voor de rust naar de kant met een blessure. "Zoiets kan altijd gebeuren", zegt Filip Joos in Extra Time. "Maar vier dagen eerder in Kortrijk moest hij er ook al af met een hamstringprobleem."

  "Het zou nu een andere blessure zijn, maar misschien ga je wel anders lopen omdat je je hamstring wilt sparen en is dit een soort compensatieblessure. Hij maakte op Kortrijk al een gebaar alsof er iets knapte. Ik vind het vreemd om hem dan vier dagen later te laten starten."

  Marc Degryse treedt Filip Joos bij. "Vroeger hadden clubs een kleinere kern en gebeurde het wel eens dat iemand een inspuiting kreeg. Maar anno 2014 zijn de kernen veel breder. Het is niet meer van deze tijd om iemand te laten spelen die niet helemaal fit is", vindt Degryse.

  "Suarez is nog zo'n voorbeeld. Iedereen zag dat die niet fit was en toch hebben ze hem laten spelen en gedacht: "Het zal wel beteren." Maar als je geblesseerd bent, word je niet beter door te spelen."

  Hoe moet Anderlecht het zonder Defour aanpakken, te beginnen op Arsenal? "Tielemans moet de verantwoordelijkheid en de rol van Defour krijgen. Hij is de enige die dat kan, ook al is hij maar 17."