Colsaerts: "Rome is niet op één dag gebouwd"

  Nicolas Colsaerts eindigde in Sjanghai opnieuw in de top tien.

  Nicolas Colsaerts heeft de goede vorm opnieuw te pakken. De Belgische golfer eindigde zesde op het sterk bezette toernooi in Sjanghai. "Ik moet de nadruk leggen op het positieve", zegt Colsaerts, die weer klimt op de Europese ranking en de wereldranglijst.

  Nicolas Colsaerts stond in Sjanghai aan de leiding na de tweede dag, maar moest na twee mindere ronden tevreden zijn met de gedeelde zesde plaats. "Voor het toernooi zou ik getekend hebben voor een plaats in de top tien", zegt de Belg.

  "Ik voel dat mijn vertrouwen op de green nog niet 100 procent is. Toen het spannend werd op de derde dag en ik enkele putts had gemist, voelde ik dat mijn zelfvertrouwen nog niet optimaal is."

  "Maar Rome is ook niet gebouwd op één dag en ik moet het positieve benadrukken. Ik maak een sprong van 20 plaatsen op de Europese ranking van 2014 en ook op de wereldranglijst stijg ik."

  Voor Colsaerts is het de derde plaats in de top 10 in vier toernooien en daarmee is hij nu 39e op die Europese ranglijst. "Volgende week lassen we een rustweek in in Thailand en daarna volgen de laatste toernooien van het seizoen in Turkije en Dubai."