Ga naar de inhoud

Van Gaal: "Fellaini is geen spuwer"

 zo 2 november 2014 19:13
Spuwde Marouane Fellaini naar Sergio Agüero?
Heeft Marouane Fellaini tijdens City-United gespuwd naar Sergio Agüero? Op sociale media werd de Rode Duivel al volop veroordeeld, maar Louis van Gaal neemt het op voor de Belg.

In de eerste helft van de stadsderby ging City-spits Sergio Agüero tegen de grond in de zestien na een duel met Marouane Fellaini. De Rode Duivel zag er een poging in van Agüero om een penalty te versieren. Hij boog zich over de Argentijn en stak een tirade af.

De beelden van het voorval gingen al snel rond op de sociale media. Volgens sommigen had Fellaini gespuwd op Agüero, maar op de beelden is dat niet echt te zien. United-coach Louis van Gaal neemt het ook op voor zijn poulain.

"Soms als je schreeuwt tegen iemand komt er nu eenmaal wat speeksel mee. Volgens mij is Fellaini geen spuwer", verdedigde Van Gaal de Belg.

Toeval of niet: vorig seizoen stond Fellaini ook al eens in het oog van van de storm na een spuwincident, eveneens na de stadsderby tegen City. Toen werd de middenvelder niet vervolgd.

Het bewuste incident tijdens Man.City-Man.United:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.