• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters: "Albert als coach is een absolute meerwaarde"

  Rob Peeters kneep er afgelopen week even van tussenuit in Spanje.

  Na een stage onder de Spaanse zon lijkt het weer de goede kant op te gaan met Rob Peeters. "In de nieuwjaarsperiode hoop ik voordeel te halen uit de problemen die ik gekend heb", zegt de neef van Wilfried Peeters bij Sporza.

  Dubbel feest gisteren bij Vastgoedservice-Golden Palace. Met Wout van Aert schoot het de hoofdvogel af op de Koppenberg en Rob Peeters (10e) kon terugblikken op een geslaagde comeback.

  "Ik ben in anderhalve maand maar twee keer tot aan de finish geraakt", vertelt Rob Peeters over zijn teleurstellend seizoensbegin. "Het ging slechter dan ooit. Mijn zomer verliep nochtans heel goed en ik had het veldritseizoen dan ook met hoge verwachtingen aangesneden."

  "Maar eenmaal in het veld sloeg de stress toe, waardoor ik helemaal blokkeerde. Ik werd als het ware verlamd tijdens de wedstrijd."

  "Met de ploeg en mijn entourage hebben we toen beslist om er even tussenuit te knijpen. In Spanje heb ik de batterijen kunnen opladen onder een stralende zon. Hopelijk heeft dat zijn effect in de crossen en heb ik de stress vanaf nu beter onder controle."

  "De topvorm zal er niet meer komen, want ik mis te veel wedstrijdritme. Maar ik geloof wel dat ik in de nieuwjaarsperiode voordeel zal halen uit de problemen die nu gelukkig achter de rug liggen."

  "Albert van concurrent tot raadgever was eerst raar"

  "Toen ik te horen kreeg dat Niels Albert mijn ploegleider zou worden, voelde dat raar aan. Hij heeft altijd mijn prijzen "afgepakt" bij de jeugd. Ik was toen vaak tweede na Niels, maar dat stond gelijk aan een zege. Niels was ongenaakbaar."

  "En dan is het wat raar wanneer je ex-concurrent zich ontpopt tot je raadgever. Maar tijdens de eerste training was ik onder de indruk van zijn aanpak. Niels bedolf ons onder de tips en is zeker een meerwaarde bij de ploeg."