• home
 • video
 • pas verschenen

  Moyes: "Fellaini toont dat hij zijn geld waard is"

  Moyes kreeg destijds veel kritiek toen hij Fellaini naar United haalde.

  De knappe prestaties van Marouane Fellaini de voorbije weken zijn ook voormalig United-coach David Moyes niet ontgaan. "De Belg bewijst nu waarin ik altijd geloofd heb: dat hij een sleutelspeler kan worden op Old Trafford", vertelt Moyes aan de Engelse pers.

  Het gaat Marouane Fellaini de laatste weken voor de wind bij Manchester United. De Rode Duivel scoorde tegen West Bromwich en werd na zijn fraai optreden tegen Chelsea bewierookt door de Engelse voetbalanalisten.

  "Vorig jaar merkte ik tijdens gesprekken dat Fellaini het vaak moeilijk had", zegt David Moyes, die in april de bons kreeg bij United. "Maar ik sprak hem moed in en zei dat hij zou uitgroeien tot een topspeler als hij hard bleef werken."

  Dat de Belgische middenvelder de laatste matchen het mooie weer maakt onder Louis van Gaal doet Moyes - ook bij Everton coach van Fellaini - dan ook bijzonder veel deugd. "Ik ben opgelucht. Toen ik Fellaini naar Old Trafford haalde, kreeg ik veel kritiek."

  "Maar nu wordt hij eindelijk geapprecieerd voor wie hij is: een uitstekende voetballer die zijn geld zeker waard is. Hij bewijst dat hij een sleutelspeler kan worden voor United."