• home
 • video
 • pas verschenen

  Iedereen van de baan in de Condroz: hooliganisme of waterlek?

  Fans en rijders werden in gevaar gebracht.

  Tientallen auto's zijn gisterenavond van de baan gegaan in de Rally van de Condroz. Volgens de eerste berichten hadden toeschouwers extra modder op het wegdek gegooid, maar een nieuwe versie bericht over een mogelijk waterlek. De organisatie onderzoekt de zaak. Bekijk de beelden hier.

  Freddy Loix kon moeilijk begrijpen wat er precies gebeurd was. "Ik ging van de baan en kwam met 140 km/u in het veld terecht. Ik raakte een steen en reed lek. Eerst begrepen we het niet, maar achteraf bleek dat iedereen van de baan was geraakt."

  Na de rit stapten een aantal rijders met hun klachten naar de organisatie. Velen liepen schade op door een passage door het veld. De organisatie schrapte de uitslag van de rit.

  Eerst leek de schuld bij sensatiebeluste fans te liggen. Volgens de rijders was er opvallend meer modder dan normaal in die bocht en daar hielden ze toeschouwers voor verantwoordelijk. Volgens een latere versie was een waterlek de schuldige voor de glijpartij.

  Champagne is voor Princen

  Kris Princen (Subaru Impreza WRC) heeft de slotmanche van het Belgisch kampioenschap op zijn naam geschreven. Hij boekte zijn vijfde zege van het seizoen.

  Princen had zaterdagavond de leiding overgenomen van ex-wereldkampioen Petter Solberg, nadat die met technische problemen had opgegeven. Zondag bouwde hij zijn voorsprong uit op de Brit Kris Meeke (Citroën DS 3 R5). Princen won met een voorsprong van 38"7.

  Freddy Loix (Skoda Fabia S2000), die al zeker was van de Belgische titel, eindigde op de derde plaats.