• home
 • video
 • pas verschenen

  Sauber strikt Caterham-rijder Marcus Ericsson

  Marcus Ericsson ruilt straks Caterham voor Sauber.

  De Zweed Marcus Ericcson verdedigt volgend seizoen de kleuren van Sauber. De F1-rijder is dit seizoen nog aan de slag bij Caterham, maar dat team wordt geplaagd door financiële problemen.

  "We zijn zeer blij dat we deze samenwerking kunnen bekendmaken", zegt Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn. "Wij hebben Marcus leren kennen als een zeer gemotiveerde rijder. Zijn debuutjaar in de F1 verliep niet altijd van een leien dakje, maar hij is steeds rustig gebleven en bovendien heeft hij constant progressie gemaakt. Vooral tijdens de laatste wedstrijden reed hij zich in de kijker."

  Het feit dat de Zweed naar verluidt zo'n 18 miljoen euro zou meenemen naar zijn nieuwe werkgever zal uiteraard ook meegespeeld hebben in de beslissing van Sauber. Wie naast Ericsson de tweede rijder wordt volgend seizoen zal pas later worden bekendgemaakt. Nu rijden Adrian Sutil en Esteban Guttierez nog voor Sauber.