• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan Denuwelaere: "Ik ben er het hart van in"

  De gedubbelde Jan Denuwelaere hinderde Van Aert en Nys in de sprint.

  Jan Denuwelaere moet zijn koersgedrag in de slotfase van de Koppenbergcross cash betalen. De gedubbelde veldrijder van Vastgoedservice hinderde Sven Nys in de sprint en moet 200 Zwitserse frank ophoesten. Denuwelaere werd bovendien ook gediskwalificeerd. "Ik ben er het hart van in", zegt Denuwelaere.

  Jan Denuwelaere werd in de slotronde van de Koppenbergcross net voor het einde van de race gedubbeld door het duo Wout Van Aert en Sven Nys. Denuwelaere ging niet aan de kant en hinderde zo Nys en zijn ploegmaat Van Aert. Hij draaide meteen na de finish terug (foto).

  "In de voorlaatste ronde lag Denuwelaere nog niet zo ver achter", legt Guy Dobbelaere van de wedstrijdjury uit. "Daarom konden we hem niet uit de wedstrijd halen, maar in de laatste ronde moet hij echt bewust heel traag beginnen rijden zijn."

  "We hebben in de slotronde geprobeerd om hem uit de wedstrijd te halen, maar hij heeft ons genegeerd. We hebben naar hem gefloten, geroepen, gezwaaid, maar hij bleef koersen."

  "We konden hem toch niet van zijn fiets gaan sleuren en hem de weg versperren was ook geen optie meer, want dan hinderden we ook Nys en Van Aert."

  Zondebok Denuwelaere: "Ik ben er het hart van in"

  Jan Denuwelaere was na afloop de gebeten hond in het kamp-Nys. "Dit is niet fijn, ik ben er het hart van in", zegt de renner van Vastgoedservice. "Ik had vandaag sowieso al niet het beste gevoel op de fiets. Dat ik in de eindsprint dan ook nog het onderwerp van discussie ben, is een extra domper."

  "Ik heb wel nooit een signaal ontvangen dat ik de wedstrijd moest verlaten, ook niet in de slotfase. Ik hoorde aan het gejoel van het publiek wel dat de leiders op komst waren, maar bij het opdraaien van de laatste rechte lijn had ik het gevoel dat ik voldoende ruimte liet."

  "Als ik Wout en Sven toch op ook maar enige wijze hinderde, wil ik mij bij dezen verontschuldigen. En de boete zal ik zonder morren aanvaarden. Maar nog eens: het was absoluut niet de bedoeling iemand te hinderen. Ik hoop dat dat duidelijk is."

  Boete van 166 euro

  De jury heeft wel ingegrepen na de wedstrijd. Denuwelaere wordt gediskwalificeerd en krijgt twee boetes. "Hij krijgt een boete van 100 Zwitserse frank omdat hij de instructies van de jury niet heeft opgevolgd en een van 100 Zwitserse frank omdat hij een ploegmaat die niet in dezelfde ronde reed heeft geholpen."

  200 Zwitserse frank is ongeveer 166 euro. "Twee keer 100 Zwitserse frank is de maximale boete die we Denuwelaere konden opleggen", zegt Dobbelaere.