Ga naar de inhoud

Buikgriep houdt Bart Wellens dit weekend uit het veld

 za 1 november 2014 08:53
Bart Wellens is te zwak om te crossen.
Bart Wellens (Telenet-Fidea) is vannacht ziek geworden en schrapt de crossen op de Koppenberg en in Zonhoven. "Ik ben veel te zwak om te koersen."

Na 2 weken zonder klassementscrossen kriebelt het bij de veldrijders om er weer in te vliegen. Met zaterdag de Koppenbergcross (BPost Bank-trofee) en de Superprestige-manche in Zonhoven zondag, wil iedereen paraat staan.

Bart Wellens was ook klaar, maar een plotse ziekte besliste er anders over. "Ik werd van het ene moment op het andere ziek. Het ging heel snel en ik holde urenlang van mijn bed naar het toilet. Ik heb dit nooit eerder meegemaakt."

"Ik voel me helemaal leeg en ben veel te zwak om te koersen. Ik vind dit vreselijk jammer, want ik had heel veel zin in de wedstrijden die eraan komen. Ik had gisteren ook nog goed getraind en de benen ideaal losgemaakt."

Ploegdokter Peter T'Seyen weet dat Wellens niet alleen staat: "Er is een ware buikgriepepidemie in de Kempen. En die is heel acuut. Normaal is alles na twee à drie dagen vergeten. Ik denk dat Bart dinsdag weer zal kunnen trainen."

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.