• home
 • video
 • pas verschenen

  Zidane mag tijdelijk weer coachen

  Zinedine Zidane is aan de slag als coach bij derdeklasser Real Madrid Castilla.

  Zinedine Zidane kreeg maandag een schorsing opgelegd van de Spaanse voetbalbond, maar in afwachting van een uitspraak van het Spaans sporttribunaal mag de Fransman zijn taken als trainer van het B-team van Real Madrid tijdelijk weer opnemen.

  De Spaanse voetbalbond schorste Zidane drie maanden als coach van Real Madrid Castilla, omdat hij niet over de juiste diploma's zou beschikken. Maar de club ging in beroep omdat Zidane bij de Franse voetbalbond de juiste licentie zou hebben verworven.

  Het Spaanse Hof van Arbitrage voor Sport heeft de schorsing nu tijdelijk opgeheven. "Zidane mag zijn professionele activiteiten bij Real Madrid hervatten tot de zaak in beroep is behandeld", klinkt het op de website van de club.