• home
 • video
 • pas verschenen

  Vossen: "Zaken gebeurd bij Genk die niet door de beugel kunnen"

  Jelle Vossen hoopt dat Middlesbrough de aankoopoptie in zijn contract licht.

  TV Limburg zocht Jelle Vossen op in Middlesbrough. De Belgische aanvaller praat over zijn prestaties bij de Engelse club, maar laat ook even zijn licht schijnen over de situatie bij Genk. "Ik voelde me als kapitein soms voor schut gezet."

  Jelle Vossen trok afgelopen zomer op huurbasis naar de Engelse tweedeklasser Middlesbrough. De aanvaller kon door blessureleed nog geen basisplaats veroveren en ook het scoren lukt voorlopig niet, maar Vossen maakt zich geen zorgen.

  "Ik weet van mezelf dat ik iemand ben die snel de weg naar de netten vindt", stelt Vossen. "Dat verleer je niet, dus daar maak ik me weinig zorgen over. Het hangt van kleine details af. Zolang ze hier tevreden zijn met mijn spel en mentaliteit, ben ik ook gelukkig."

  Vossen hoopt dat Middlesbrough de aankoopoptie in zijn contract licht, maar met een transfersom van 5 miljoen euro is dat niet vanzelfsprekend.

  "Als we kunnen promoveren, komt er een bom geld binnen. Dat geeft me dan goede hoop dat ze me definitief gaan overnemen", zegt de aanvaller. "Het is de perfecte motivatie om hier te presteren."

  Vossen: "Hopelijk komt er nu rust bij Genk"

  Maar Vossen is nog steeds eigendom van Racing Genk en volgt het reilen en het zeilen van de club dus op de voet. De protestacties van het Genkse sfeervak kwamen niet als een verrassing voor hem. De slechte mentaliteit in de kleedkamer was een van de redenen voor het vertrek van Vossen.

  "Ik begrijp de supporters wel", zegt Vossen. "Er is de afgelopen periode veel gebeurd bij de club. Als jeugdspeler leer je dat als iemand de regels overtreedt, daar tegen wordt opgetreden. Maar de laatste tijd is dat uit de hand gelopen."

  "Er zijn dingen gebeurd bij Genk die niet door de beugel kunnen. Ik voelde me als kapitein soms voor schut gezet. Daar kon ik niet meer mee leven. Dat is jammer, maar het had ook vermeden kunnen worden."

  "Nu hebben ze 9 op 9 gehaald. Dat is een eerste goede stap. Hopelijk komt er nu rust bij de club en kan iedereen op dezelfde golflengte zitten."