• home
 • video
 • pas verschenen

  Twee Indonesische clubs riskeren degradatie na vijf owngoals

  Sleman en Semarang wilden een confrontatie met Borneo vermijden.

  In de Indonesische voetbalcompetitie is een wedstrijd tussen PSS Sleman en PSIS Semarang wel heel raar uitgedraaid. PSS won de wedstrijd met 3-2, na vijf erg verdachte owngoals. Beide ploegen zijn al uitgesloten, maar mogelijk volgen nog zwaardere sancties als er bewijzen van matchfixing opduiken.

  De twee ploegen wilden absoluut niet winnen om een mogelijke halve finale tegen Borneo te vermijden. Bij een 0-2-stand voor Samarang, na twee owngoals, beslisten nog eens drie erg eenvoudige owngoals de wedstrijd in het voordeel van Sleman.

  Bij de Indonesische voetbalbond reageren ze geschokt. "Beide ploegen hebben de basisprincipes, eerlijkheid en respect voor de sport, geschonden en verdienen een zware straf.

  "Alle spelers, bestuursleden en wedstrijdofficials worden verder onderzocht, waarna verdere straffen worden uitgesproken." Een van de scheidsrechters excuseerde zich al. "We willen ons verontschuldigen bij het Indonesische volk. Deze wedstrijd heeft duidelijk de principes van de fair play geschonden."

  Bekijk hier de doelpunten vanaf 0'23":