• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 13: Heerlijke vrije trappen, losgeslagen doelmannen en een rokje op het veld

  Club-spits Castillo viel in met een open geknipte broek.

  Een doordeweekse speeldag in de Belgische competitie leverde uiteindelijk 32 doelpunten en een aantal opmerkelijke momenten op. Wij selecteerden onder meer drie heerlijke vrije trappen, twee losgeslagen doelmannen en een rokje op het veld.

  Het spookdoelpunt van Kagé

  U moet bijna op een andere planeet verbleven hebben als u deze week nog niets gehoord heeft van het spookdoelpunt van Hervé Kagé. Als de volgende jaren ooit nog over speeldag 13 gesproken wordt, gokken wij dat het zal gaan over het doelpunt dat nooit had mogen worden goedgekeurd.

  De vrije trappen van Matthys, Kebano en Gedoz

  Over de schoonheid van de vrije trappen van Tim Matthys, Neeskens Kebano en Felipe Gedoz bestond  helemaal geen twijfel. Dinsdagavond mikte Matthys nog op het doelhout, maar veel beter dan Kebano en Gedoz kan je een bal niet naar doel trappen.

  Losgeslagen doelmannen

  Twee doelmannen lieten zich op speeldag 13 negatief opmerken. Westerlo-doelman Van Langendonck kreeg rood na een erg ongelukkige poging om de bal weg te werken in het eigen strafschopgebied.

  Kortrijk-doelman Keet ontsnapte aan een rode kaart nadat hij natrapte op Mitrovic. Gelukkig schopte Mitrovic geen keet.

  Het rokje van Castillo

  Nicolas Castillo viel tegen Moeskroen-Péruwelz niet alleen op omwille van zijn vijfde competitiedoelpunt, maar ook omwille van zijn open geknipte broek. 

  Wat de bedoeling van zijn vestimentaire ingreep was, is niet helemaal duidelijk en na de match had de bekritiseerde spits ook niet veel zin om met de pers te praten. Waarschijnlijk zal het Club-trainer Preud'homme waarschijnlijk worst wezen zolang zijn Chileens spits maar scoort.