• home
 • video
 • pas verschenen

  Scheidsrechter van spookgoal krijgt weekje rust

  Wim Smet ging dinsdag zwaar in de fout tijdens RC Genk-Lierse.

  Wim Smet, de scheidsrechter die dinsdag een spookdoelpunt van Racing Genk goedkeurde, zal komend weekend geen wedstrijd fluiten. Smet had normaal gezien Charleroi-Club Brugge voor zijn rekening moeten nemen, maar dat plan gaat niet door. "Maar Smet wordt niet op non-actief gezet", klinkt het.

  Wim Smet keurde dinsdag tijdens Racing Genk-Lierse de 2-0 van Hervé Kagé goed. De bal was duidelijk niet over de doellijn geweest, maar Smet volgde het oordeel van zijn assistent en beging zo een stevige flater.

  Smet was aangeduid voor Charleroi-Club Brugge van komende zondag, maar Elite Referee Manager Frank De Bleeckere bevestigt dat Smet een weekje rust krijgt.

  "Na de gebeurtenissen hebben we besloten een verandering door te voeren in onze planning", legt De Bleeckere uit. "Het gaat zeker niet om een schorsing. Smet wordt niet op non-actief gezet, het is louter een aanpassing. Dat wil ik zeker benadrukken."

  "Na overleg met het Referee Office hebben we Smet gecontacteerd. Hij ging zelf meteen akkoord. Het is dus een beslissing in onderling overleg."

  "We willen hem even rust gunnen. Het is nu een belangrijk moment in de competitie en dus willen we de gemoederen bedaren. Maar Smet zal in november zeker weer op het veld staan." Alexandre Boucaut werd aangeduid als vervanger.