• home
 • video
 • pas verschenen

  Oproep voor Napoli-Roma: "Voetbal moet feest zijn"

  De Roma-fans zijn er morgen niet bij tegen Napoli.

  Zaterdagnamiddag kijken Napoli en AS Roma mekaar in de ogen. Een topaffiche, maar extra geladen door de gebeurtenissen voor aanvang van de bekerfinale in mei. Een Napoli-fan werd toen in Rome doodgeschoten, vermoedelijk door een Roma-supporter. De coaches van Napoli en Roma riepen in hun perspraatje daarom op tot kalmte.

  Begin mei veroverde Napoli de Italiaanse beker. Het team van Dries Mertens klopte Fiorentina met 1-3, maar het feest had toch een zwart randje. Vlak voor de wedstrijd, die in Rome plaatsvond, werden enkele Napoli-supporters neergeschoten. Een Napolitaanse fan overleed enkele weken later aan zijn verwondingen.

  Het onderzoek wees een ex-Ultra van AS Roma aan als hoofdverdachte. De zaak zorgde in Italië voor heel wat beroering. Met Napoli-AS Roma morgen op het programma, lanceerden de trainers van beide clubs daarom een oproep tot kalmte.

  "Voetbal moet een feest zijn en draaien om vriendschap en respect", vertelde Roma-coach Rudi Garcia op zijn persbabbel. "We delen allemaal dezelfde passie. Een familie mag zich niet afvragen of het wel geoorloofd is om een kind mee te brengen naar het stadion."

  "De match tegen Napoli is een mooie kans om positief voor de dag te komen. We moeten ijveren voor veilige stadions en een voorbeeld stellen."

  Napoli-coach Rafa Benitez trad zijn collega bij. "Om Ciro (de overleden supporter) te eren, moeten we ervan overtuigd zijn dat we op het einde enkel over voetbal moeten praten."

  "Onze boodschap moet positief zijn. Ik vraag aan onze fans die naar het stadion komen, om te supporteren en geen vergeldingsacties te ondernemen." Om geen risico's te nemen, mogen er morgen geen Roma-supporters aanwezig zijn.